Verenigde Staten 1983. Drama van Gregory Nava. Met o.a. Aide Silvia Gutierrez, David Villalpando, Ernesto Cruz, Alicia del Lago en Eracio Zepeda.

VPRO Cinema

Bloedige militaire acties maken het leven in een Maya- gemeenschap in Guatemala onmogelijk. Een broer en een zus ontsnappen aan de repressie en wijken uit naar Amerika, 'El Norte'. Aan de grens worden ze tegengehouden, maar ze slagen erin op illegale wijze binnen te komen. De toekomst lacht hen tegemoet, maar weldra beseffen ze dat ze niemand kunnen vertrouwen. Schrijnende film die de migrantenpolitiek op menselijke wijze benadert. Soms poëtisch, dan weer doorspekt met humor, volgen we de lijdensweg van twee jonge mensen die slechts een kans in het leven willen krijgen. Het gevoelige scenario werd geschreven door regisseur Nava en producente Anna Thomas en rekent genadeloos af met de onmenselijke Amerikaanse immigratiepolitiek. Knappe beelden van James Glennon.

credits

Regie:
Gregory Nava
Cast:
Aide Silvia Gutierrez, David Villalpando, Ernesto Cruz, Alicia del Lago, Eracio Zepeda, Stella Quan, Lupe Ontiveros, Heraclio Zepeda, Ernesto Gómez Cruz, Zaide Silvia Gutierrez
Scenario:
Gregory Nava
Muziek:
Melecio Martinez, Emil Richards, Linda O'Brien, Samuel Barber, Giuseppe Verdi, Gustav Mahler, Los Folkloristas
Jaar:
1983
Alt. titels:
Norte, El, North, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

El Norte (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken