Italië 1980. Biografie van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Stathis Giallelis, Pupella Maggio, Victor Cavallo, Adalberto Maria Merli en Marcella Michelangeli.

VPRO Cinema

Na een mislukte aanslag op de Griekse president wordt Alekos Panagoulos in 1968 door het kolonelsregime ter dood veroordeeld; onder druk van de wereldopinie krijgt hij echter levenslang. Na vijf jaar martelingen, hongerstakingen en mislukte ontsnappingspogingen krijgt hij de door zijn familie bewerkstelligde amnestie. Hij gaat een relatie aan met de interviewster Oriana Fallaci en wordt na de val van de kolonels voor het parlement gekozen, maar hij krijgt een fataal ongeval als hij de corruptie aan de kaak wil stellen. Dit fascinerende feitenmateriaal kreeg een oppervlakkige en ondramatische aanpak waardoor de bezieling overkomt als masochisme. Fallaci, die vindt dat de biografie van haar minnaar háár exclusieve recht is, hield de opnamen in Griekenland tegen, zodat de locatie- opnamen in Athene stiekem gemaakt moesten worden en er dan ook zeer amateuristisch uitzien.

credits

Regie:
Giuseppe Ferrara
Cast:
Stathis Giallelis, Pupella Maggio, Victor Cavallo, Adalberto Maria Merli, Marcella Michelangeli, Cristiano Censi, Luigi Montini
Muziek:
Dimitri Nicolau
Jaar:
1980
Genres:
Biografie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Panagulis zei! (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken