Polenta

1980, Maya Simon, 113 minuten

Zwitserland 1980. Drama van Maya Simon. Met o.a. Bruno Ganz, Jean-Marc Stélhé, Aude Eggiman, Marina Golovine en Guy Tourailles.

VPRO Cinema

Een tweetal mannen, dat in een ge[KA3]isoleerde hut woont, neemt de verantwoordelijkheid op zich voor in een naburige hut levende zusjes, maar niettemin sterft de jongste van de twee. Zorg voor de overlevende doet rivaliteit tussen hen ontstaan, terwijl visioenen van de dode hun eigen sterfelijkheid beangstigend bewust maakt. Deze mysterieuze allegorie in steriel en anoniem sneeuwlandschap is het regiedebuut van Simon (dochter van acteur François en kleindochter van Michel), die een opleiding kreeg aan de Filmschool van Moskou. Invloed van Tarkovskij's STALKER is duidelijk, maar het is niettemin een zeer persoonlijke film die sterk afwijkt van de recente Zwitserse cinema. Ganz en Stélhé belichamen tegengestelde aspecten van één persoonlijkheid, namelijk ratio versus mystiek.

credits

Regie:
Maya Simon
Cast:
Bruno Ganz, Jean-Marc Stélhé, Aude Eggiman, Marina Golovine, Guy Tourailles, Denis Senn, Charles Schneider, Jean-Marc Lovay
Muziek:
Eric Gaudibert
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Experimentele film
Landen:
Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Polenta (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer