Verenigde Staten 1935. Western van Otto Brower en B. Reeves Eason. Met o.a. Gene Autry, Frankie Darro, Betsy King Ross, Dorothy Christie en Wheeler Oakman.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Na twee bijrollen in Ken Maynard-produkties kreeg Autry in deze serial voor de eerste maal een hoofdrol. Deze science fiction-western-serial was toen ongewoon maar bleek achteraf uiterst succesvol. Autry bezit een ranch van waaruit hij een radiozender exploiteert. Bandieten willen een mijn van hem inpikken en Autry en de bandieten belanden ineens in een andere beschaving waar ze door de bewoners, de Muranians, gevangen worden genomen. Als die onderling oorlog krijgen weten ze te ontsnappen. In 1940 werden uit de serial twee normale films gemonteerd: MEN WITH STEEL FACES en RADIO RANCH. Armand Schaefer en John Rathmell zorgden voor het scenario en Ernest Miller en William Nobles voor het camerawerk voor producent Nat Levine van Mascot, de voorloper van Republic.

credits

Regie:
Otto Brower, B. Reeves Eason
Cast:
Gene Autry, Frankie Darro, Betsy King Ross, Dorothy Christie, Wheeler Oakman, Charles K. French, Smiley Burnette, Wally Wales, Jay Wilsey (Buffalo Bill Jr.), Warner Richmond, Richard Talmadge
Jaar:
1935
Alt. titels:
Phantom Empire, The, Men with Steel Faces, Radio Ranch
Genres:
Western, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Phantom Empire (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken