Peng! Du bist tot!

1986, Adolf Winkelmann, 102 minuten

Duitsland 1986. Thriller van Adolf Winkelmann. Met o.a. Ingolf Lück, Rebecca Pauly, Hermann Lause, Volker Spengler en Rolf Zacher.

VPRO Cinema

Een jonge Amerikaanse die Duits studeert gaat naar Duitsland om aan een germanisten-congres deel te nemen. In het vliegtuig maakt zij kennis met een wat zonderlinge oudere heer, die vertelt computerspelletjes te ontwikkelen. Als deze vlak na aankomst is verdwenen, raakt zij verwikkeld in een spionage-achtige computeraffaire, waarbij er achter terminals dodelijke slachtoffers onder de gebruikers vallen. Met de rechterhand van de firma gaat zij de oude heer opsporen en ze komen terecht in een door de computergestuurde metrotrein, die gemanipuleerd wordt door de verdwenen deskundige. Een misdaadkomedie gecombineerd met een spionage thriller, die het voornamelijk heeft van het goede spel van de jonge hoofdrollen Lück en Pauly. Gemaakt voor de tv met geld van West 3, maar debuteerde in de bioscoop. Het scenario is van Walter Kempley. Het camerawerk is van David Slama.

credits

Regie:
Adolf Winkelmann
Cast:
Ingolf Lück, Rebecca Pauly, Hermann Lause, Volker Spengler, Rolf Zacher, Buddy Elias, Ulrich Wildgruber, Pascale Jean-Louis, Tana Schanzara
Scenario:
Walter Kempley
Camera:
David Slama
Muziek:
Piet Klocke
Jaar:
1986
Genres:
Thriller, Erotiek, Komedie
Trefwoorden:
Soft-porno
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Peng! Du bist tot! (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer