Peter Gunn

1989, Blake Edwards, 120 minuten

Verenigde Staten 1989. Mysterie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Strauss, Barbara Williams, Jennifer Edwards, Charles Cioffi en Pearl Bailey.

VPRO Cinema

Wederom een poging van Edwards (na het fiasco GUNN uit 1968) het personage Peter Gunn uit zijn succesvolle tv-serie uit 1958- 1960 nieuw leven in te blazen. In de titelrol Peter Strauss die Craig Stevens vervangt. De privé-detective krijgt opdracht van een gangsterbaas om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de dood van de broer van een van zijn rivalen. Wat begint als een routineklus voor Gunn loopt al heel vlug uit op een regelrechte gangsteroorlog. Alle bekende ingrediënten uit de vroegere versies vinden we terug: van de actie en de spanning tot de vele knipoogjes. Strauss is best een goede Gunn. Toch zit het scenario van Edwards zelf een beetje te mechanisch in elkaar om boeiend te blijven. Edwards' dochter Jennifer zien we als Gunns secretaresse, maar de grote attractie is Pearl Bailey in een zeldzaam filmoptreden als de bazin van de kroeg waar Gunn graag uitrust. Camerawerk van Arthur R. Botham.

credits

Regie:
Blake Edwards
Cast:
Peter Strauss, Barbara Williams, Jennifer Edwards, Charles Cioffi, Pearl Bailey, Peter Jurasik, David Rappaport, Debra Sandlund, Leo Rossi, Tony Longo, Richard Portnow, Vito D'Ambrosio, Arthur Malet, Jeremy Roberts
Camera:
Arthur R. Botham
Muziek:
Henry Mancini
Jaar:
1989
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Peter Gunn (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer