Petit Joseph

1981, Jean-Michel Barjol, 98 minuten

Frankrijk 1981. Drama van Jean-Michel Barjol. Met o.a. Jean-Marc Thibault, Juliette Brac, Naïché Caudron, Jean-Paul Blanc en Isabelle Wiengarten.

VPRO Cinema

Familiekroniek met als centrale figuur de zevenjarige Jozef. Het gezin woont in een goedkope huurflat en we maken hem mee tijdens vakantie (kasteel aan de Loire) en we volgen hem naar Engeland. Ouders die elkaar niet meer begrijpen gaan scheiden, grootouders zijn rechtlijnige communisten, terwijl het kind vlucht in dromen en zich aan elke situatie leert aanpassen. De lading is niet altijd even teder en de Galloudecs komen soms belachelijk over; maar níet de Bidochons. Niet eenmaal spot de cineast met hen noch met hun diepe overtuiging in deze schets van spanningen die ontstaan door klassentegenstellingen en ideologie. Een zeer geloofwaardig en nergens clichématig werk.

credits

Regie:
Jean-Michel Barjol
Cast:
Jean-Marc Thibault, Juliette Brac, Naïché Caudron, Jean-Paul Blanc, Isabelle Wiengarten, Pascale de Boysson, Cyril Aubourg, Christophe Aubourg, Serge Richard, Chris Donner, Noëlle Mesny
Muziek:
Gérard Clavel
Jaar:
1981
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Petit Joseph (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer