Italië 1973. Drama van Liliana Cavani. Met o.a. Dirk Bogarde, Charlotte Rampling, Gabriele Ferzetti, Philippe Leroy en Isa Miranda.

VPRO Cinema

Een joodse vrouw ziet in 1957 in de nachtportier van een Weens hotel de officier van het concentratiekamp terug die haar als vijftienjarige dwong tot een sado-masochistische relatie waarin ze geleidelijk aan een willige partner werd. Omdat beiden nooit van die herinnering zijn losgekomen hervatten ze de verhouding van weleer, tot ex-nazi's die verraad vrezen hen laten neerschieten. Het gedocumenteerd beeld van medeplichtigheid tussen beul en slachtoffer wordt door de hoofdrollen overtuigend waar gemaakt, al vervalt de regisseuse soms tot een sensationele aanpak die haar oprechtheid twijfelachtig maakt. De fictieve geheime sekte van oud-nazi's doet het verhaal geleidelijk aan melodramatisch worden. Scenario van de regisseur en Italo Moscati.

credits

Regie:
Liliana Cavani
Cast:
Dirk Bogarde, Charlotte Rampling, Gabriele Ferzetti, Philippe Leroy, Isa Miranda, Marino Masé, Nora Ricci, Giuseppe Addobati, Manfred Freyverger, Giuseppe Addobbati
Scenario:
Liliana Cavani
Muziek:
Daniele Paris
Jaar:
1973
Alt. titels:
The Night Porter
Genres:
Drama, Oorlogsfilm, Erotiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm, Seksfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il Portiere di notte (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken