Duitsland/Italiƫ 1978. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Balduin Baas, Ronaldo Bonacchi, Clara Colosimo, Elizabeth Labi en Ferdinando Villella.

VPRO Cinema

Ge[KA3]ensceneerde reportage over repetities van een kamerorkest in een oude catacombe met ideale akoestiek. De interviewer (stem van Fellini) haalt ijdelheid en rivaliteit bij de musici naar voren die geleidelijk aan in verzet komen tegen de autoritaire dirigent. Als ook buiten de repetitieruimte de revolutie kennelijk uitbreekt, volgt het orkest temidden van het puin weer gedwee de Grote Leider die zijn aanwijzingen in het Duits schreeuwt. Merkwaardige en misplaatste didactische film waarbij de gelijkstelling van de dirigent aan Hitler nergens op slaat. De orkestleden zijn weer gerecruteerd uit Fellini's rariteitenkabinet wat amusant, maar niet verrassend is om naar te kijken. De overeenkomst tussen het musiceren in beeld en Rota's laatste compositie op geluidsband is puur toevallig.

credits

Regie:
Federico Fellini
Cast:
Balduin Baas, Ronaldo Bonacchi, Clara Colosimo, Elizabeth Labi, Ferdinando Villella, David Mauhsell, Andy Miller, Heinz Kreuger
Scenario:
Brunello Rondi, Federico Fellini
Camera:
Giuseppe Rotunno
Muziek:
Nino Rota
Montage:
Ruggero Mastroianni
Jaar:
1978
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Duitsland, Italiƫ


op televisie
0 uitzendingen

Prova d'orchestra (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken