Les petites Galères

1977, Jean-Michel Mongrédien, 81 minuten

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Michel Mongrédien. Met o.a. Michel Bzeu, Philippe Sturbelle, Daniel Lesur, Catherine Lepape en Bob Villette.

VPRO Cinema

De hoofdpersoon van het verhaal is vijfentwintig, vrijwillig werkloos en brengt zijn tijd in twee totaal verschillende milieus door. Enerzijds zijn er Philippe en Catherine, een stel waarmee hij een bijzondere relatie onderhoudt en anderzijds is er de jonge weduwe Marie, die probeert zo goed mogelijk haar dochter van twaalf groot te brengen. Maar Marie laat hem plotseling in de steek voor iemand anders en sterft onverwacht. Hetzelfde gebeurt met Philippe en vanaf dat moment sluit Michel zich volledig af van de buitenwereld. Een serieuze film met een sombere ondertoon, die echter paradoxaal genoeg enige humor bevat. Gemaakt met onbekende acteurs (amateurs?). Uit deze film blijkt het talent van deze onbekend gebleven regisseur, een bioscoopexploitant uit de Franse provincie.

credits

Regie:
Jean-Michel Mongrédien
Cast:
Michel Bzeu, Philippe Sturbelle, Daniel Lesur, Catherine Lepape, Bob Villette, Catherine Raffaelli, Monique Maufras, Danièle Lesur
Jaar:
1977
Alt. titels:
Petites Galères, Les
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les petites Galères (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer