La Provocation

1991, Zivco Nikolic, 115 minuten

YU/Frankrijk 1991. Komedie van Zivco Nikolic. Met o.a. Alain Noury, Dragana Mrkic, Boro Begovitch, Husein Cokic en Ljiljana Pecanac.

VPRO Cinema

Na een dertigtal jaren in de V.S. te hebben gewoond, keert een man terug naar zijn geboortedorp in Montenegro en constateert dat er (nog) niets is veranderd. Zo wil zijn familie zich nog altijd wreken op de buren, omdat ze zich volgens de overlevering heel lang geleden schuldig hebben gemaakt aan smaad jegens hen. Hij laat zich dan ook voor een ander doorgaan om niet daarin betrokken te raken, maar makkelijk krijgt hij het sowieso niet. Een zich traag ontwikkelende zedenschets, van tijd tot tijd onderbroken door korte, aangrijpende scènes. Langdradige gedeelten en fouten in het acteren zijn van de parij, maar de personages komen natuurgetrouw over en zijn goed neergezet in hun omgeving, waarvan cameraman Savo Jovanovic de schoonheid op dichterlijke wijze sterker doet uitkomen.

credits

Regie:
Zivco Nikolic
Cast:
Alain Noury, Dragana Mrkic, Boro Begovitch, Husein Cokic, Ljiljana Pecanac, Olivera Viktorovic, Rada Duricin, Dragomir Felba, Dragan Kinolic
Muziek:
Vuk Kylenovic
Jaar:
1991
Alt. titels:
Provocation, La
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kroniek, Zedenkomedie
Landen:
YU, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La Provocation (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer