Zwitserland/Frankrijk 1992. Drama van Christine Pascal. Met o.a. Richard Berry, Anémone, Marie Kleiber, Lucie Phan en Mista Préchac.

VPRO Cinema

Gevoelige en terughoudende film over een openhartig gesprek tussen een gescheiden vader en zijn tien-jarige dochtertje, dat aan een ongeneeslijke kanker lijdt. Haar vader ontvoert haar uit het ziekenhuis in Lausanne en vlucht via Milaan naar de Franse Provence om haar te ontrukken uit de snijgrage handen van de chirurgen, die haar toch niet van haar noodlot kunnen redden. Deze reis is een openbaring over houden van en durven te leven. Zonder enig vals sentiment geeft deze film een goed beeld van de angsten, emoties die de twee uitstekend spelende hoofdrollen moeten ondergaan, en geeft ons de boodschap dat de dood onder ogen gezien moet worden om het leven van het heden beter te kunnen waarderen en genieten. Scenario van Christine Pascal en Robert Boner.

credits

Regie:
Christine Pascal
Cast:
Richard Berry, Anémone, Marie Kleiber, Lucie Phan, Mista Préchac, Claude Muret, Jean Cuenoud, John Gutwirth, Carlo Boso, Sergio Colella, Barbara De Rosa, Christine Vuilloz, Bass Dhem
Scenario:
Christine Pascal, Robert Boner
Productie:
Robert Boner
Camera:
Pascal Marti
Muziek:
Bruno Coulais
Jaar:
1992
Alt. titels:
Petit prince a dit, Le
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Zwitserland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le petit prince a dit (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken