Un privé au soleil: Compliments de l'auteur

1991, Jacques Fontanier, 90 minuten

Frankrijk 1991. Misdaad van Jacques Fontanier. Met o.a. Pierre Aknine, Sylvie Orcier, Didier Kaminka, Jean-Pierre Darroussin en Saïd Amadis.

VPRO Cinema

Van de serie uit de titel, waarvan het enige gemeenschappelijke element is dat zij ge[KA3]inspireerd is door de personages van de populaire Franse detectiveschrijver Jean Mazarin. Een schutter probeert Frankie (Aknine) te vermoorden wanneer deze terugkeert van de luchthaven van Nice. Tijdens het onderzoek dat volgt ontdekt laatstgenoemde dat niet hij, maar een beroemde uitgeefster uit Nice het eigenlijke doelwit was. Wie heeft de aanslag gepleegd en waarom? Hoewel de filmversie niets nieuws te bieden heeft, weet de schrijver de spanning er in te houden en geeft hij van een groot voorstellingsvermogen en veel vindingrijkheid blijk wanneer hij zijn uiterst klassieke thema's vernieuwt en er heel wat zwarte of sarcastische humor doorheen mengt. Bevredigend acteerwerk.

credits

Regie:
Jacques Fontanier
Cast:
Pierre Aknine, Sylvie Orcier, Didier Kaminka, Jean-Pierre Darroussin, Saïd Amadis, Lucien Melkj, Alain Stern, Carol Brenner
Jaar:
1991
Alt. titels:
Privé au soleil: Compliments de l'auteur, Un, Compliments de l'auteur
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer