Italië/Frankrijk/Spanje/Duitsland 1965. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Melina Mercouri, Hardy Krüger, James Mason, Keiko Kishi en Renaud Verley.

VPRO Cinema

De problemen met relaties en creativiteit van een internationale kolonie aan de Costa Brava staan in schrille tegenstelling in hun cynisme met de prille idylle van een jong en (nog) onbedorven stel. De wederwaardigheden van de jet set - ontleend aan een roman van Henri-François Rey - lijken ideaal voor een internationale co-produktie, maar Bardem krijgt geen greep op de taalbarrières en botsende acteerstijlen, zodat de film vooral doet denken aan de episodische Italiaanse vakantiefilms van rond 1960, met alle clichés maar zonder de grappen. De scène waarin de veeleisende Mercouri zich aan de geremde Krüger offreert, slechts gekleed in een bos gladiolen, is één van de klassieke onbedoeld komische momenten uit de filmhistorie.

credits

Regie:
Juan Antonio Bardem
Cast:
Melina Mercouri, Hardy Krüger, James Mason, Keiko Kishi, Renaud Verley, Sophie Darel, Didier Haudepin, Karin Mossberg, José Maria Monpin
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1965
Alt. titels:
Pianos mecanicos, Los
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Soap opera
Landen:
Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Los Pianos mecanicos (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken