Piaf

1973, Guy Casaril, 110 minuten

Verenigde Staten/Frankrijk 1973. Biografie van Guy Casaril. Met o.a. Brigitte Ariel, Pascale Christophe, Guy Tréjean, Anouk Ferjac en Pierre Vernier.

VPRO Cinema

De jeugd en eerste jaren van de carri[KA2]ere van Edith Giovanna Gassion, de latere Edith Piaf. Haar tijd in een bordeel, de periode als straatzangeres en de verantwoordelijkheid voor `pleegzusje` Momome (op wier biografie het scenario is geïnspireerd) tot en met het debuut in de music-hall A.B.C. met chansons van componist Raymond Asso. De ongeïnspireerde en vlakke regie doet de zorgvuldige opbouw van het milieu en de lokaties bijna teniet en maakt van het scenario een opsomming van feiten zonder drama. Debutante Ariel doet in de titelrol haar best zonder het beeld van de echte Piaf uit de herinnering weg te kunnen spelen. Op de geluidsband klinkt Betty Mars overtuigender zodat er nauwelijks verschil te horen is met oude plaatopnamen. Ook bekend als PIAF - THE EARLY YEARS.

credits

Regie:
Guy Casaril
Cast:
Brigitte Ariel, Pascale Christophe, Guy Tréjean, Anouk Ferjac, Pierre Vernier, Jacques Duby, Guy Trejan, Pascale Christophe, Brigitte Ariel
Muziek:
Ralph Burns
Jaar:
1973
Alt. titels:
Piaf - The Early Years
Genres:
Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Muziekfilm
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Piaf (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer