Pennies from Heaven

1981, Herbert Ross, 107 minuten

Verenigde Staten 1981. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Steve Martin, Bernadette Peters, Christopher Walken, Jessica Harper en Vernel Bagneris.

VPRO Cinema

Een unieke, opmerkelijke film met ronduit schitterende fragmenten. Gebaseerd op een Engelse tv-serie van Dennis Potter (met in de hoofdrol Bob Hoskins) over een verkoper van bladmuziek ten tijde van de depressie in de jaren 1930-'40, wiens rusteloze, ongelukkige bestaan scherp afsteekt tegen de vrolijke liedjes van die tijd. De muzieknummers in jaren 1930-'40 stijl, waarbij originele opnamen werden gebruikt, zijn fantastisch. Ze botsen echter met de kille, Edward Hopper-achtige visie op deze periode uit de geschiedenis. Die combinatie is een uitdaging voor het intellect, maar storend voor wie louter amusement zoekt. Decorontwerp van Ken Adam en uitnemend camerawerk van Gordon Willis.

credits

Regie:
Herbert Ross
Cast:
Steve Martin, Bernadette Peters, Christopher Walken, Jessica Harper, Vernel Bagneris, John McMartin, Jay Garner, Tommy Rall, John Karlen, Robert Fitch, Eliska Krupka
Scenario:
Dennis Potter
Muziek:
Marvin Hamlisch, Billy May
Jaar:
1981
Genres:
Drama, Muziek, Musical, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Pennies from Heaven (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer