Italië/Frankrijk 1990. Actiefilm van Georges Lautner. Met o.a. Francis Perrin, Marie Laforêt, Michael Brandon, Robert Mitchum en Sophie Duez.

VPRO Cinema

Derde avontuur van Tom Lepski naar de verhalen van James Hadley Chase. Lepski (Brandon) moet fysicus Prof. Mitchum begeleiden van Nice naar San Francisco, waar hij een symposium moet geven over een door hem ontwikkeld systeem waarmee satellieten onderschept kunnen worden. Mitchum ontdekt echter het overspel van zijn vrouw, doodt zijn rivaal en belandt achter de tralies. Internationaal wapenhandelaar en spion Adorf tracht met hem in contact te komen om hem zijn geheim te ontfutselen en dan aan de meest biedende te verkopen. Maar Lepski is hem te slim af. Het zeer domme scenario van Gilles Lambert, Alec Medieff, Sergio Gobbi en Bob Megginson, zou Chase doen blozen van schaamte. Mitchum loopt er duidelijk onzeker bij zonder dat hij weet wat van hem verwacht wordt. Lautner op zijn slechtst. Blijft: de knappe fotografie van Yves Rodallec. Gevolgd door WANT TO STAY ALIVE?

credits

Regie:
Georges Lautner
Cast:
Francis Perrin, Marie Laforêt, Michael Brandon, Robert Mitchum, Sophie Duez, Stéphane Bonnet, Mario Adorf, Marc de Jonge, Bill Dunn, Bruce Myers
Muziek:
Stelvio Cipriani
Jaar:
1990
Alt. titels:
Believed Violent, Tom Lepski : Présumé dangereux, Tom Lepski: Believed Violent, Believed violent
Genres:
Actiefilm, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Présumé dangereux (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken