Przypadek

1987, Krzysztof Kieslowski, 122 minuten

Polen 1987. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Boguslaw Linda, Tadeusz Lomnicki, Zbigniew Zapasiewicz, Marzena Trybala en Boguslawa Pawelec.

VPRO Cinema

Dit sociopolitieke drama werd tijdens de staat van beleg in Polen gemaakt en moest tot 1987 in de kast blijven liggen. Kie[KA1]slowski`s beste film tot nu toe vertelt drie mogelijke episodes uit het leven van de jonge Witek (Linda), steeds beginnend met een trein naar Warschau die hij haalt of mist. In het eerste verhaal maakt Witek carrière in de communistische partij en wordt hij teleurgesteld als de stakingen van Solidariteit beginnen; in het tweede verhaal sluit hij zich aan bij de ondergrondse studentenbeweging en in het derde verhaal leidt hij een bourgeois bestaan zonder politiek engagement en stapt hij op het vliegtuig naar Parijs, waarop dit in de lucht explodeert. Ironisch beeld van de Poolse realiteit van de afgelopen twee decennia. Camerawerk van Krzysztof Pakulski. Ook bekend als BLIND CHANCE.

credits

Regie:
Krzysztof Kieslowski
Cast:
Boguslaw Linda, Tadeusz Lomnicki, Zbigniew Zapasiewicz, Marzena Trybala, Boguslawa Pawelec, Jacek Borowski, Monika Go[KA1]zdzik, Zbigniew Hübner, Jerzy Stuhr, Jacek Borkowski
Scenario:
Krzysztof Kieslowski
Productie:
Jacek Szelígowski
Camera:
Krzysztof Pakulski
Muziek:
Wojciech Kilar
Jaar:
1987
Alt. titels:
Blind Chance, Blind chance
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Politiek
Landen:
Polen


op televisie
0 uitzendingen

Przypadek (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer