Verenigde Staten 1934. Mysterie van Ray Taylor. Met o.a. Bela Lugosi, Maria Alba, Clara Kimball Young, Lucien Prival en Phyllis Ludwig.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Aanhangers van de god Ubasti op een magisch eiland zoeken en vinden een geschikt persoon om aan Ubasti te offeren teneinde zijn zegen te verkrijgen en hen kracht te geven de wereld te veroveren. Het slachtoffer is een Egyptische prinses (Alba), maar Frank Chandler, beter bekend als Chandu (Lugosi) een magiër, weet de prinses te redden. Het was de tweede en laatste serial die door Principal uitgebracht werd door producer Sol Lesser. Barry Barringer baseerde het scenario op de radio-serie. De serial was min of meer een vervolg op de Fox-film CHANDU, THE MAGICIAN uit 1932. In 1935 werden er twee films gemonteerd uit deze serial, één onder dezelfde titel en een tweede als CHANDU ON THE MAGIC ISLE.

credits

Regie:
Ray Taylor
Cast:
Bela Lugosi, Maria Alba, Clara Kimball Young, Lucien Prival, Phyllis Ludwig, Dean Benton, Bryant Washburn, Peggy Montgomery, April Armbuster, Dick Botiller
Scenario:
Barry Barringer
Jaar:
1934
Alt. titels:
Return of Chandu, The, The Magician, Magician, The
Genres:
Mysterie
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Return of Chandu (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken