Verenigde Staten 1941. Historische film van Cecil B. DeMille. Met o.a. Ray Milland, John Wayne, Paulette Goddard, Raymond Massey en Robert Preston.

VPRO Cinema

De film speelt rond 1830. Voor de kust van Florida saboteert een bende avonturiers schepen waardoor ze naar de kelder gaan. Als bergers kunnen ze een aardige premie aan land slepen. Een turbulente avonturenfilm, waarin het spektakel en de trucages het routineuze scenario van Alan Le May, Charles C. Bennett en Jesse Lasky naar de roman van Thelma Strabel, aardig weten te verhullen. Wayne en Milland zijn geloofwaarig in hun strijd om de gunsten van de mooie Goddard, maar het hoogtepunt van de film is toch het gevecht met een reusachtige inktvis (waardoor de film met een Oscar beloond werd voor de speciale effecten). Voor de fotografie aan land zorgden Victor Milner en William V. Skall, terwijl Dewey Wrighley de camera onder water hanteerde.

credits

Regie:
Cecil B. DeMille
Cast:
Ray Milland, John Wayne, Paulette Goddard, Raymond Massey, Robert Preston, Susan Hayward, Charles Bickford, Hedda Hopper, Louise Beavers, Martha O'Driscoll, Lynne Overman, Walter Hampden, Lynn Overman
Scenario:
Jeanie Macpherson, Alan Le May, Jesse Lasky jr, Charles Bennett
Productie:
Cecil B. DeMille
Camera:
William V. Skall, Victor Milner
Muziek:
Victor Young
Montage:
Anne Bauchens
Schrijver:
Thelma Strabel
Jaar:
1941
Genres:
Historische film, Romantiek, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Reap the Wild Wind (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken