La Reverdie

1991, Philippe Condroyer, 160 minuten

Frankrijk 1991. Drama van Philippe Condroyer. Met o.a. Nadine Alari, Hugues Quester, Mony Dalmes, Pascale Bardet en Michel Robin.

VPRO Cinema

Film in twee delen van een voormalige filmregisseur die hier als co-scenarioschrijver optreedt (samen met Mariette Condroyer). In het eerste deel verkoopt een autoritaire jonge grootmoeder het mooie landgoed La Reverdie na de dood van de vader, terwijl de andere gezinsleden zich realiseren wat dat huis voor hen betekent (wordt het verkocht of niet?). Het tweede deel speelt zich af in Parijs, waar de kleinzoon, de jonge Didier, wordt mishandeld door gespuis van de straat. Twee vrouwelijke leden van de familie voeren ter plekke een onderzoek uit en komen bij een verontrustende bende van krakers terecht. Wat opvalt is dat het om twee zeer verschillende films gaat die in dit verhaal met een natte vinger aan elkaar geplakt worden! Wat overblijft is de charme van de landelijke plaatjes en het innemende en spontane acteerwerk van de jonge acteurs en vooral van Didier (Wizmane). De onfortuinlijke regisseur moest het witte doek verlaten na zijn opvallende maar verkeerd begrepen film LA COUPE A DIX FRANCS.

credits

Regie:
Philippe Condroyer
Cast:
Nadine Alari, Hugues Quester, Mony Dalmes, Pascale Bardet, Michel Robin, Muse Dalbray, Jean-Pierre Aumont, Frédéric Wizmane, Julie Guiomard
Jaar:
1991
Alt. titels:
Reverdie, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La Reverdie (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer