Sciopèn

1982, Luciano Odorisio, 100 minuten

Italië 1982. Drama van Luciano Odorisio. Met o.a. Michele Placido, Giuliana de Sio, Adalberto Maria Merli, Tino Schrinzi en Lino Troisi.

VPRO Cinema

Een provincieplaatsje is bezig met de oprichting van een groot symfonieorkest ten bate van het cultureel toerisme. De ambitieuze vrouw van een muziekleraar spant zich in om hem een positie als dirigent te bezorgen. Een ook in zijn muzikale carrière gestagneerde jeugdvriend wordt teruggehaald uit Milaan om ook zijn kandidatuur te stellen. Deze boeiende sociale tragikomedie geeft rake observaties van gekonkel en snobisme en enkele nogal grove grappen, naast een treffend beeld van vriendschap over rivaliteit heen. Er wordt goed geacteerd, zonder loze pretenties. De film werd ex aequo bekroond met de Gouden Leeuw als Beste Debuut met DE SMAAK VAN WATER op het festival van Venetië. Het scenario is van regisseur Odorisio. Het camerawerk is van Nando Forni. Eastmancolor.

credits

Regie:
Luciano Odorisio
Cast:
Michele Placido, Giuliana de Sio, Adalberto Maria Merli, Tino Schrinzi, Lino Troisi, Fabio Traversi, Luigi Izzo, Guido Celano
Scenario:
Luciano Odorisio
Camera:
Nando Forni
Jaar:
1982
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Sciopèn (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer