Scouts to the Rescue

1939, Ray Taylor, 0 minuten

Verenigde Staten 1939. Avonturenfilm van Ray Taylor en Alan James. Met o.a. Jackie Cooper, Vondell Darr, Edwin Stanley, Bill Cody Jr. en David Durand.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Serials werden door jongeren druk bezocht - en veel jongeren zaten bij de padvinderij. Dus commercieel was het geen slecht idee een serie padvinders te laten opdraven die een geheim-agent (Ruhl) redden. Deze zit een bende op de hielen die vals geld maakt. De vader van padvinder Cody Jr., Stanley, wordt aanvankelijk verdacht. Maar hij en zijn zoon trotseren de moeilijkheden, die nog groter worden door aanvallende Indianen. Uiteindelijk weten de scouts en Ruhl de boef Miller te ontmaskeren. Er werd natuurlijk gegokt op de populariteit van Cooper, inmiddels 18 jaar oud. Cody was de zoon van de westernster en maakte in 1935 in een westernserie van zijn vader zijn debuut. De Universal-serial werd geschreven door Wyndham Gittens, George Plympton, Basil Dickey en Joseph Poland naar een origineel verhaal van Irving Crump.

credits

Regie:
Ray Taylor, Alan James
Cast:
Jackie Cooper, Vondell Darr, Edwin Stanley, Bill Cody Jr., David Durand, Ralph Dunn, Jason Robards sr, Frank Coghlan Jr., Ivan Miller, Victor Adams, William Ruhl
Scenario:
Wyndham Gittens
Jaar:
1939
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Scouts to the Rescue (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer