Frankrijk 1984. Misdaad van Claude Pinoteau. Met o.a. Lino Ventura, Jean Poiret, Roger Planchon, Elisabeth Bourgine en Béatrice Agenin.

VPRO Cinema

Ex-reporter en tegenwoordig bekend schrijver Bastian Grimaldy (Ventura) is ten prooi gevallen aan chantage met de daarbij behorende bedreigingen en geweldplegingen, maar met de hulp van inspecteur Esperanza (Bacri) ontmaskert hij de dader die ook nog zijn dochter Laura (Bourgine), een violiste, tijdens een concert in Berlijn probeert te manipuleren. De jacht op de dader (Hoffmann) wordt geopend en hij wordt neergeschoten. Pinoteau en zijn scenarioschrijver Jean-Loup Dabadie hebben te hoog gegrepen. De thriller is jammer genoeg meer een sentimentele, psychologische bedoening geworden en de ontknoping laat zich lang van tevoren raden, ondanks een knipoog naar Hitchcock. En dat maakt de afstand tussen de Meester en deze film alleen maar groter. Gelukkig kent de film buitengewoon goede beginbeelden. Het camerawerk is van Edmond Sechan en de muziek van Vladimir Cosma klinkt goed in de oren.

credits

Regie:
Claude Pinoteau
Cast:
Lino Ventura, Jean Poiret, Roger Planchon, Elisabeth Bourgine, Béatrice Agenin, Jean-Pierre Bacri, Robert Hoffmann, Michael Morris, Eric Desmaretz, Karol Zuber, Lina Volonghi, Annick Alane, Sylvie Orcier, Jean-Jacques Moreau, Francis Lemaire, Lea Massari
Scenario:
Jean-Loup Dabadie, Claude Pinoteau
Productie:
Marcel Dassault
Camera:
Edmond Séchan
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1984
Alt. titels:
Septième cible, La, 7ème cible, La
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La septième cible (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken