Duitsland/Frankrijk/Canada 1991. Avonturenfilm van Werner Herzog. Met o.a. Vittorio Mezzogiorno, Stefan Glowacz, Mathilda May, Donald Sutherland en Brad Douriff.

VPRO Cinema

Freeclimber Glowacz, winnaar van een muurklauter-wedstrijd, wordt door een befaamde alpinist (Mezzogiorno) die meent dat hij acrobaat is inplaats van bergbeklimmer, uitgedaagd de Cerro Torre in Patagonië in het Zuiden van Argentinië, een onbeklimbaar geachte berg, te bedwingen. In het basiskamp aarzelt Mezzogiorno, maar Glowacz gaat met een vriend naar boven. De vriend verongelukt, Glowacz zegt dat hij de top heeft bereikt, maar kan dat niet bewijzen. Om elk ongeloof weg te nemen zegt hij nogmaals de top te zullen beklimmen, ditmaal onder het wakend oog van een tv-ploeg. Niet het obscure psychologische verhaal, maar de ijzingwekkende beelden van het Argentijnse gebergte gefotografeerd door Rainer Klausmann maken dit tot een uitzonderlijke film. Sutherland is een journalist. Naar een idee van Reinhold Messner, door Hans-Ulrich Klenner en Walter Saxer tot scenario bewerkt. Grotendeels gefinancierd door Europese omroepen, w.o. ZDF, TF1, Canal Plus, Rai 2 en samen met Téléfilm Canada.

credits

Regie:
Werner Herzog
Cast:
Vittorio Mezzogiorno, Stefan Glowacz, Mathilda May, Donald Sutherland, Brad Douriff, Chavela Vargas, Gunilla Karlzen, Al Waxman, Lautaro Murua, Georg Marischka, Volker Prechtl, Amelie Fried, Hans Kammerlander, Alfred Edel, Stefan Glowacz
Muziek:
Marshall
Schrijver:
Reinhold Messner
Jaar:
1991
Alt. titels:
Cerro Torre, le cri de la roche
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Alpinisme, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Scream of Stone (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken