Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Woody Allen. Met o.a. Denholm Elliott, Mia Farrow, Elaine Stritch, Sam Waterston en Jack Warden.

VPRO Cinema

De zomer loopt ten einde. In een gezellig huis in Vermont, bereidt een groep mensen zich voor op het einde van de vakantie. De melancholische Farrow, die het huis bewoont van haar moeder Stritch, vreest dat ze de liefde van Waterston zal verliezen. Deze laatste werd inderdaad verliefd op Wiest, Farrows vriendin, die op haar beurt begeerd wordt door Elliott, een oudere buurman. Schitterend psychologisch portret van mensen, die onder een stress leven die uiteindelijk het hele gezelschap zal beïnvloeden. In deze 'huis-clos' film heeft Allen een aantal mensen verzameld die van elkaar houden, maar die niet in staat zijn een hechte band met elkaar te krijgen. Allen schreef zelf het scenario van deze hermetisch gesloten film, die alleen de liefhebbers van deze geniale cineast zal aanspreken. Carlo Di Palma legde het vast op de gevoelige laag. Oorspronkelijk werd de film gemaakt met o.a. Maureen O'Sullivan, Sam Shepard en Charles Durning, maar Allen was niet gelukkig met het resultaat en maakte hem opnieuw.

credits

Regie:
Woody Allen
Cast:
Denholm Elliott, Mia Farrow, Elaine Stritch, Sam Waterston, Jack Warden, Dianne Wiest, Ira Wheeler, Jane Cecil, Rosemary Murphy
Muziek:
Bernie Leighton, Ambrose And His Orchestra, Art Tatum, Ben Callender, Bill Douglass
Jaar:
1987
Alt. titels:
Geheim in september
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Serie
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

September (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken