Verenigde Staten 1989. Horror van Wes Craven. Met o.a. Michael Murphy, Peter Berg, Mitch Pileggi, Cami Cooper en Theodore Raimi.

VPRO Cinema

De eerste veertig minuten van deze film met goede muziek en uitstekende speciale effecten zijn onwaarschijnlijk spannend, maar daarna vervalt de film in clichés, die al ettelijke malen zijn vertoond in HALLOWEEN, NIGHTMARE ON ELM STREET en FRIDAY THE THIRTEENTH. Pileggi speelt Pinker, een monteur van tv- toestellen. Als hij in de massamoordenaars-trance raakt, wordt hij een met de tv-signalen en brengt zo de duivelse droom over; hij ziet er weinig overtuigend uit als een fris geschoren en gewassen man met een groot slagersmes. De droom waarin hij een meisje met het uiterlijk van een onschuldig engeltje overvalt, is prima, maar verder schiet regisseur/schrijver Craven tekort in een behoorlijk plot en dialoog. Ook bekend als WES CRAVEN'S SHOCKER.

credits

Regie:
Wes Craven
Cast:
Michael Murphy, Peter Berg, Mitch Pileggi, Cami Cooper, Theodore Raimi, John Tesh, Dr. Timothy Leary, Heather Langenkamp, Bingham Ray, Camille Cooper, Richard Brooks
Muziek:
William Goldstein
Jaar:
1989
Alt. titels:
Wes Craven's Shocker
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Shocker (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken