Sult

1966, Henning Carlsen, 115 minuten

Denemarken/Zweden/Noorwegen 1966. Drama van Henning Carlsen. Met o.a. Per Oscarsson, Gunnel Lindblom, Osvald Helmuth, Birgitte Federspiel en Knud Rex.

VPRO Cinema

Compromisloze schrijver Pontus (Oscarsson) uit Oslo krijgt zijn werk niet uitgegeven en slaagt er niet in een geliefde te vinden. Hij krijgt daardoor letterlijk en psychisch steeds meer een niet te stillen honger. De bekende autobiografische roman van Nobelprijs-winnaar Knut Hamsun heeft een sobere, quasi- documentaire verfilming gekregen, die erg dor zou zijn geworden zonder de beklemmende hoofdrol van Oscarsson die in perfect opgebouwde nuances het verval van zijn gedisciplineerde personage gedurende de hele film boeiend weet te houden. Oscarsson werd in Cannes geëerd met de prijs als Beste Acteur voor zijn prestatie. Lindblom is de aantrekkelijke Ylajali, die zich tot Pontus aangetrokken voelt. Het scenario is van Peter Seeberg en regisseur Carlsen. Het camerawerk is van Henning Kristiansen. Mono.

credits

Regie:
Henning Carlsen
Cast:
Per Oscarsson, Gunnel Lindblom, Osvald Helmuth, Birgitte Federspiel, Knud Rex, Hans W. Petersen, Carl Ottosen, Sigrid Horne-Rasmussen
Scenario:
Peter Seeberg
Camera:
Henning Kristiansen
Muziek:
Krzysztof Komeda
Jaar:
1966
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Psychologisch drama
Landen:
Denemarken, Zweden, Noorwegen


op televisie
0 uitzendingen

Sult (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer