Canada 1989. Romantiek van Jean-Pierre Gariépy. Met o.a. Guy Thauvette, Marie-Josée Gauthier, Marcel Sabourin, Joseph Cazalet en Gilles Renaud.

VPRO Cinema

Thauvette is een sterrekundige die naar Montréal is teruggekeerd na een lang verblijf in Zuid-Amerika. Hij ontmoet Gauthier, een mooie reisagente met wie hij een relatie begint. De affaire komt niet van de grond doordat er vreemde dingen rondom hen gebeuren en doordat ieder van hen zijn eigen remmingen heeft: hij duikt liever onder in het verleden en verstopt zich in de grote stad, terwijl zij er 't liefst op uit zou willen trekken de vrije natuur in. Bovendien lijkt het alsof hun samenzijn bespied wordt door een geheimzinnige figuur, die telkens een teder moment verstoort. Deze op het festival van Quebec vertoonde debuutfilm bracht de jury van zijn stuk en heeft volgens de maker een geestverwantschap met ULTIMA TANGO A PARIGI.

credits

Regie:
Jean-Pierre Gariépy
Cast:
Guy Thauvette, Marie-Josée Gauthier, Marcel Sabourin, Joseph Cazalet, Gilles Renaud, Patrice Arbour, Roger Léger, Hélène Loiselle
Muziek:
Jean Vanasse, Miroslav Vitous
Jaar:
1989
Alt. titels:
Stargazing and Other Passions
Genres:
Romantiek, Mysterie
Trefwoorden:
Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen