Stella

1990, John Erman, 109 minuten

Verenigde Staten 1990. Drama van John Erman. Met o.a. Bette Midler, John Goodman, Trini Alvarado, Stephen Collins en Marsha Mason.

VPRO Cinema

Het vrijpostige dienstmeisje Midler gaat een relatie aan met de jonge dokter Collins. Wanneer ze zwanger raakt, laat hij het afweten. Ze besluit het dochtertje alleen op te voeden. Het meisje (Alvarado) houdt echter contact met haar vader en wanneer ze zeventien is, introduceert hij haar in zijn wereld. Zij kan niet meer kiezen tussen het gewone, openhartige leven met haar hardwerkende moeder en deze nieuwe, rijke omgeving waarin ze zich wel thuisvoelt. Onbeschaamd melig melodrama, dat op alle niveaus mislukt is. Slecht gespeeld, overgechargeerd, een verhaal dat meer gaten dan kaas vertoont en dat op het einde helemaal de diepte ingaat. Een ongelooflijke draak die ongenietbaar is. Robert Gretchell bewerkte de roman van Olive Higgins Prouty, die heel wat beter gediend was met de King Vidor-versie uit 1937. Slordig gefilmd door Billy Williams.

credits

Regie:
John Erman
Cast:
Bette Midler, John Goodman, Trini Alvarado, Stephen Collins, Marsha Mason, Eileen Brennan, Linda Hart, Ben Stiller, William McNamara, John Kozak, John Bell
Camera:
Billy Williams
Muziek:
John Barry, John Morris
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Stella (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer