Verenigde Staten 1951. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Randolph Scott, Adele Jergens, Raymond Massey, S.Z. Sakall en Robert Warwick.

VPRO Cinema

In deze prettige western trekt Scott na de Burgeroorlog naar het westen om een nieuw bestaan op te bouwen. Hij wordt gedwarsboomd door Massey die de stad en de omgeving in zijn macht wil krijgen. Scott krijgt steun van saloon-eigenares Jergens die in de toekomst haar leven met hem wil delen. Russell Hughes bewerkte de roman van Clarence Budington Kelland. Wilfred Cline en Max Steiner verzorgden resp. het camerawerk en de muziek voor producent Saul Elkins. De film was het vage voorbeeld voor de western-tv-serie SUGARFOOT die drie jaar liep van 1957-1960, met Will Hutchins als Tom Brewster in de hoofdrol. Omwille van de tv- serie werd in Amerika de titel van deze film voor tv-vertoning veranderd in SWIRL OF GLORY.

credits

Regie:
Edwin L. Marin
Cast:
Randolph Scott, Adele Jergens, Raymond Massey, S.Z. Sakall, Robert Warwick, Hugh Sanders, Hope Landin, Hank Worden, Gene Evans, Kenneth MacDonald
Jaar:
1951
Alt. titels:
Swirl of Glory, Swirl Of Glory
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Sugarfoot (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken