Verenigde Staten 1988. Komedie van Ted Kotcheff. Met o.a. Kathleen Turner, Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ned Beatty en Henry Gibson.

VPRO Cinema

Turner is een briljante tv-journaliste, maar ze is het beu altijd achter het nieuws aan te hollen. Ze wil haar toekomst wijden aan Reeve, de schatrijke zakenman met wie ze verloofd is, tot groot ongenoegen van haar baas en ex-man Reynolds. Om haar te houden overtuigt hij haar ervan dat ze in staat is de ter dood veroordeelde Gibson, die de dealer van zijn zoon afmaakte, van de elektrische stoel te redden. Gemoderniseerde remake van schitterende meesterwerkjes als HIS GIRL FRIDAY en THE FRONT PAGE, die laat zien dat het een onbegonnen zaak is mensen als Hawks en Wilder te imiteren. Kotcheff heeft zich nog redelijk weten te redden door de plot te plaatsen in de wereld van de sensatie-tv. De acteurs blijven overeind dankzij het dynamische scenario van Jonathan Reynolds. Vierde verfilming van het toneelstuk The Front Page van Ben Hecht en Charles MacArthur. Fotografie was in handen van François Protat.

credits

Regie:
Ted Kotcheff
Cast:
Kathleen Turner, Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ned Beatty, Henry Gibson, George Newbern, Al Waxman, Ken James, Joe Silver, Tony Rosato, Barry Flatman, Ted Simonett, Anthony Sherwood
Scenario:
Jonathan Reynolds
Productie:
Martin Ransohoff
Camera:
François Protat
Muziek:
Michel Legrand
Montage:
Thom Noble
Jaar:
1988
Alt. titels:
Eine Frau steht ihren Mann
Genres:
Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Switching Channels (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken