Frankrijk 1974. Komedie van Robert Pouret. Met o.a. Julian Negulesco, Christine Laurent, Sylvie Milhaud, Jean-Jacques Moreau en Raymond Bussières.

VPRO Cinema

Verkoopsters uit Parijs gaan 'gezond leven' in een dorpje in de Ardèche, waar hun komst nieuwsgierigheid en argwaan wekt én de interesse van de lokale jongeheren. Boven die kandidaten verkiezen ze een driehoeksverhouding met een schuchtere Italiaanse gastarbeider, waardoor de vooroordelen hoog aanwakkeren, maar zich niettemin levensblij ten goede keren. Het onverwacht happy end ontneemt het beeld van intolerantie veel scherpte, dat voordien met de overtuigende felheid is getekend en boeiend gecontrasteerd wordt met getoonde vitaliteit zonder ironie van de jonge hoofdrollen. Een veelbelovend debuut van regisseur Pouret, die in zijn volgende films zou vastlopen in de traditionele stijl van de Franse komedie.

credits

Regie:
Robert Pouret
Cast:
Julian Negulesco, Christine Laurent, Sylvie Milhaud, Jean-Jacques Moreau, Raymond Bussières, Hubert Deschamps, Etienne Bierry, Maryse Mattin, Maria Mérika
Muziek:
Jean-Pierre Pouret
Jaar:
1974
Alt. titels:
Soupe froide, La
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Soupe froide (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken