Die Supernasen II

1984, Dieter Pröttel, 96 minuten

Duitsland 1984. Komedie van Dieter Pröttel. Met o.a. Thomas Gottschalk, Mike Krüger, Simone Brahmann, Sonja Tuchmann en Thea Gottschalk.

VPRO Cinema

Na het succes van de klucht van het jaar ervoor met vrijwel dezelfde titel, bezoeken de twee speurneuzen, Tommy (Gottschalk) en Mike (Krüger), een auto- en motortentoonstelling. Tommy is toevallig de 500.000ste bezoeker en ontvangt een motorrijwiel; in de benzinetank van de motorfiets hadden een stel boeven zojuist een kostbare buit aan diamanten verstopt; dus hebben ze het nu op ons komische stel gemunt. De jacht op de glinsterdingen voert tot diep in de Afrikaanse jungle, waar een olifant de edelstenen consumeert. Pretentieloos, kinderachtig en voorspelbaar vermaak met een niet al te sterk scenario van hoofdrolspelers Thomas Gottschalk en Mike Krüger. De fotografie was in handen van Franz X. Lederle. Ook bekend als ZWEI NASEN TANKEN SUPER.

credits

Regie:
Dieter Pröttel
Cast:
Thomas Gottschalk, Mike Krüger, Simone Brahmann, Sonja Tuchmann, Thea Gottschalk, Karl Spiehs, Andras Friscay, Achim Gunske, Jürgen von der Lippe
Camera:
Franz Xaver Lederle
Muziek:
Drafi Krüger
Jaar:
1984
Alt. titels:
Supernasen II, Die, Zwei Nasen tanken Super
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Supernasen II (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer