Frankrijk 1959. Drama van Eric Rohmer. Met o.a. Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude, Jean Le Poulain en Paul Bisiglia.

VPRO Cinema

Een succesloze (en mogelijk talentloze) componist wordt uit zijn hotel gezet en vervalt passief tot de status van clochard, waardoor zijn vrienden hem aanvankelijk niet kunnen bereiken met de mededeling dat hij een grote erfenis heeft gekregen. Als hij daar uiteindelijk toch van hoort, laat hij zijn enige medestander in nood zonder bijgedachten in de steek.Dit is een cynisch einde van Rohmers - door Claude Chabrol geproduceerde - debuutfilm, die de omzwervingen van de anti-held gebruikt voor milieuschetsen van de Rive Gauche en van ironisch geportretteerde, alleen verbaal actieve kunstluizen. Conform andere nouvelle vague-films gastrolletjes voor filmcritici en collega-regisseurs, onder meer Jean-Luc Godard.

credits

Regie:
Eric Rohmer
Cast:
Jess Hahn, Michèle Girardon, Van Doude, Jean Le Poulain, Paul Bisiglia, Christian Alers, Paul Crauchet, Stéphane Audran, Malka Ribowska, Macha Méril, Françoise Prévost
Muziek:
Louis Saguer
Jaar:
1959
Alt. titels:
Signe du lion, Le
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le Signe du lion (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken