Frankrijk/Italië 1963. Drama van Mauro Morassi en Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Leopoldo Trieste en Christina Gaioni.

VPRO Cinema

Een man meent, ondanks reden tot tevredenheid over beroepsuitoefening en privé-leven, onvoldoende geslaagd te zijn; met zijn slechte humeur stelt hij het geduld van zijn vrouw en een loyale vriend op de proef. De naoorlogse economische welvaart biedt hem de kans op grondspeculatie in toeristische gebieden op Sardinië, waaraan hij het belang van de arme bevolking, de huwelijkstrouw, het bezit van zijn oude vader en de vriendschap opoffert. Uiteindelijk is hij rijk en tevreden, maar eenzaam. De door Ettore Scola geschreven harde satire dankt veel aan de cynische verve van Gassman en het subtiele tegenspel van Aimée en Trintignant in nogal kleurloze rollen. Risi nam kort na het begin van de opnamen de regie over en evenaart hierin bijna zijn SORPASSO.

credits

Regie:
Mauro Morassi, Dino Risi
Cast:
Vittorio Gassman, Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Leopoldo Trieste, Christina Gaioni, Gastone Moschin, Riccardo Garrone, Filippo Scelzo, Maria Grazia Spina, Umberto d' Orsi
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1963
Alt. titels:
Successo, Il, The Succes
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Satire
Landen:
Frankrijk, Italië


op televisie
0 uitzendingen

Il Successo (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken