Frankrijk 1975. Oorlogsfilm van André Téchiné. Met o.a. Jeanne Moreau, Michel Auclair, Marie-France Pisier, Claude Mann en Orane Demazis.

VPRO Cinema

Hector (Auclair), de oudste zoon van een familie-onderneming in het Z.W. van Frankrijk (dat bekend staat als de Grand Sud Ouest of denigrerend behoort bij het `basse France`) trouwt tegen de wil van zijn verwanten in met Berthe (Moreau), die een eenvoudige wasvrouw is. Deze buitenstaanster zal tijdens de oorlog en de economische veranderingen erna het bedrijf draaiende weten te houden totdat ook zij niet meer tegen de moderne tijd is opgewassen. Deze familiekroniek gedurende veertig jaar wordt gebracht in een reeks ironisch gestileerde tableaux die Téchiné als opmerkelijk talent deden kennen. Veel aandacht voor de vrouwelijke personages, naast de kordate Moreau is Pisier verrukkelijk als de frivole schoonzuster Régina die zich op háár manier subversief in de familie werkt. Het scenario is van Marylin Goldin en regisseur Téchiné. Het camerawerk is van Bruno Nuytten. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
André Téchiné
Cast:
Jeanne Moreau, Michel Auclair, Marie-France Pisier, Claude Mann, Orane Demazis, Julien Guiomar, Hélène Surgère, Aram Stephan, Michèle Moretti, Pierre Baillot, Marc Chapiteau, Françoise Lebrun, Jean Rougeul, Alan Scott, Zilouka, Caroline Cartier, Frédédrique Bredin, Pierre Gautard
Scenario:
Marylin Goldin
Camera:
Bruno Nuytten
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1975
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Kroniek, Sociaal drama, Familiesga, Satire, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Souvenirs d'en France (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken