Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1953. Historische film van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Glynis Johns, Michael Gough, Jane Barrett en Peter Copley.

VPRO Cinema

Begin 17e eeuw laat Mary Tudor (Johns) zich verleiden door de knappe Charles Brandon (Todd), maar haar broer Koning Henry VIII (Justice) heeft andere plannen met haar. Ze moet een huwelijk aangaan met de oude Franse koning Louis XII en hij belooft haar dat ze, na de dood van de oude man, mag trouwen met wie ze wil. Historische fantasie die een goed beeld geeft van het Engeland in de Renaissance. Het scenario van Lawrence Edward Watkin is gebaseerd op de roman When Knighthood Was In Flower van Charles Major. Vermakelijk gemaakt en vertolkt in die typisch Britse Disney-stijl uit de jaren 1950-60. Geoffrey Unsworth filmde feëerieke beelden aan het Britse Hof. Een mooie, archaïsche score van Clifton Parker.

credits

Regie:
Ken Annakin
Cast:
Richard Todd, Glynis Johns, Michael Gough, Jane Barrett, Peter Copley, Rosalie Crutchley, D.A. Clarke-Smith, Ernest Jay, James Robertson Justice
Muziek:
Clifton Parker
Jaar:
1953
Alt. titels:
Sword and the Rose, The
Genres:
Historische film, Actiefilm, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Disney-film, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Sword and the Rose (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken