Verenigde Staten 1936. Western van Sam Newfield. Met o.a. Tim McCoy, Frances Grant, Wally Wales, Karl Hackett en Jack Rockwell.

VPRO Cinema

Een Texas Ranger anno 1936 (dit is een moderne western) bestrijdt niet minder ongure elementen. McCoy doet zich voor als een bandiet teneinde de ware schurk te kunnen ontmaskeren, in deze zeer onderhoudende western. Het was de tiende en laatste western die McCoy voor Puritan maakte. Hij tekende een contract voor acht westerns met William Pizor voor Imperial Pictures, maar Pizor beging contractbreuk. McCoy deed hem een proces aan, won dat in 1939 en kreeg 37.000 dollar schadevergoeding. Door die toestand kon hij pas in 1938 zijn filmcarri[KA2]ere (met een Monogram-westernserie) voortzetten. In de tussentijd startte hij een circusavontuur dat hem alleen maar geld kostte - gelijk eerder Buck Jones, Hoot Gibson, Ken Maynard en Tom Mix.

credits

Regie:
Sam Newfield
Cast:
Tim McCoy, Frances Grant, Wally Wales, Karl Hackett, Jack Rockwell, Pedro Regas, Frank Melton, Dick Curtis, Edmund Cobb, Wally West, Soledad Jimenez
Jaar:
1936
Alt. titels:
Traitor, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Traitor (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken