La terra trema

1948, Luchino Visconti, 160 minuten

Italië 1948. Drama van Luchino Visconti. Met o.a. Toto Mignone, Giovanni Greco, Giuseppe Arcidiacono, Maria Migala en Agnese Giammona.

VPRO Cinema

Een siciliaanse visser probeert uit verzet tegen de uitbuiting door reders en visverkopers om een hypotheek op zijn huis te nemen en voor zichzelf te beginnen. Zijn boot wordt echter tijdens een storm vernietigd en de armoede is erger dan ooit tevoren. Hij moet zichzelf opnieuw verhuren, terwijl zijn jongere broer elders werk zoekt. Deze episch opgebouwde film in documentaire benadering was bedoeld als deel 1 van een drieluik over Zuid-Italië, dat ook de ondertitel EPISODIO DEL MARE kreeg. In de strakke regie spelen echte Siciliaanse vissers hun eigen rollen. Scenario van Luchino Visconti naar de roman van Giovanni Verga I Malavoglia. Camerawerk van G.R. Aldo. Latere regisseurs Franco Zeffirelli, Francesco Rosi en Antonio Pietrangeli assisteerden Visconti.

credits

Regie:
Luchino Visconti
Cast:
Toto Mignone, Giovanni Greco, Giuseppe Arcidiacono, Maria Migala, Agnese Giammona, Nelluccia Giammona, Turiddu Vicari, Antonino Migala, Giuseppe Vicari
Scenario:
Luchino Visconti, Antonio Pietrangeli
Productie:
Salvo D'Angelo
Camera:
Aldo Graziati
Muziek:
Willy Ferrero, Luchino Visconti
Jaar:
1948
Alt. titels:
Terra trema, La, Episodio del mare, Terra Trema, Episodio del mare, La
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

La terra trema (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer