Verenigde Staten 1938. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Myrna Loy, Walter Pidgeon, Leo Carrillo en Johnny Hines.

VPRO Cinema

Chris Hunter (Gable) en Bill Dennis (Pidgeon) zijn primeurjagers, die door Alma Harding (Loy) te hulp worden geroepen om haar broer, die meer dan een jaar geleden in Zuid- Amerika verdween, te helpen zoeken. Daverende actiekomedie met als belangrijkste aantrekkingskracht de vedetten, die dan ook de stukken van het scherm spelen. Het scenario van Laurence Stallings en John Lee Mahin, naar een verhaal van Len Hammond, bevat jammer genoeg evenveel dieptepunten als bijzonder goed geslaagde gags, toch zal niemand zich vervelen. Gable is te zien tijdens enkele onvergetelijke momenten en het voorspelbare einde is niet echt storend. Een film om van te genieten, zonder na te denken. Harold Rosson tekende voor de fotografie en Franz Waxman componeerde een leuke score.

credits

Regie:
Jack Conway
Cast:
Clark Gable, Myrna Loy, Walter Pidgeon, Leo Carrillo, Johnny Hines, Virginia Weidler, Walter Connolly, Henry Kolker, Marjorie Main, Al Shean, Willie Fung, Betty Ross Clarke, Gregory Gaye
Camera:
Harold Rosson
Muziek:
Franz Waxman
Schrijver:
Len Hammond
Jaar:
1938
Genres:
Komedie, Actiefilm
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Too Hot to Handle (1938) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken