Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1981. Komedie van Peter Bogdanovich. Met o.a. Audrey Hepburn, Ben Gazzara, John Ritter, Colleen Camp en Dorothy Stratten.

VPRO Cinema

New York. Detectivebureau Odyssey beschikt niet bepaald over de slimste speurneuzen van het land, integendeel. De belangrijkste opdrachten bestaan dan ook uit het volgen van de vrouwen van jaloerse mannen. Drie van de detectives, Ritter, Gazzara en Novak, moeten drie van overspel verdachte dames schaduwen. Maar het lot speelt het drietal danig parten, en hun opdracht verloopt heel anders dan ze zich hadden voorgesteld. Een vreemde cocktail van humor, drama en sentiment, met als pluspunt vooral een reeks schitterende acteurs en actrices. Comeback voor Hepburn en de eerste belangrijke rol voor Stratten (die nog voor de release van de film zou worden vermoord). Maar de echte hoofdrolspeler van de film is de stad New York, die zelden zo mooi, enerverend en tegelijk afstotelijk in beeld werd gebracht. Bogdanovich schreef zelf het scenario, dat door Robby Muller in beeld werd omgezet.

credits

Regie:
Peter Bogdanovich
Cast:
Audrey Hepburn, Ben Gazzara, John Ritter, Colleen Camp, Dorothy Stratten, Blaine Novak, Patti Hansen, George Morfogen, Sean Ferrer
Muziek:
Douglas Dilge
Jaar:
1981
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

They All Laughed (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken