Tobu yume o shibaraku minai

1990, Eizo Sugawa, 108 minuten

Japan 1990. Fantasy van Eizo Sugawa. Met o.a. Toshiyuki Hosokawo, Eri Ishida, Meiran Maeda, Meriko Kaga en Shinnosuke Furomoto.

VPRO Cinema

Een goed geacteerde, intrigerende erotische fantasyfilm, waarvan de handeling zich in onze tijd voltrekt en zodanig gemaakt is dat hij goed past in de westerse manier van denken over een man (Hosokawo) die na een treinramp in een overvol ziekenhuis terecht komt, en waar hij met een vrouwelijk slachtoffer in [KA1]e[KA1]en kamer komt te liggen; hun bedden zijn slechts gescheiden door een scherm. `s Nachts beginnen zij een beleefde conversatie, die uitloopt op een geanimeerde erotische tweespraak. `s Ochtends kan hij een steelse blik op zijn nachtelijke `partner` werpen en ziet hij dat het een verminkte oude vrouw is. Als hij teruggekeerd is, gaat het mis met zijn carri[KA2]ere en zijn huwelijk, maar de vrouw uit het ziekenhuis (Maeda) komt plotseling terug als een oogverblindende dertig-jarige met wie hij de liefde bedrijft (realistisch en stijlvol verfilmd) en telkens als zij voor hem verschijnt, is zij zeven jaar jonger. De laatste keer wordt hij aangestaard door een vijfjarig meisje. Hoewel de regisseur het subplot wat zwaar heeft aangezet, is de film in zijn totaliteit zeer de moeite waard.

credits

Regie:
Eizo Sugawa
Cast:
Toshiyuki Hosokawo, Eri Ishida, Meiran Maeda, Meriko Kaga, Shinnosuke Furomoto, Katsuhiro Oida, Takashi Sasano, Hiromitsu Suzuki, Rei Okamoto, Toshie Kobayashi
Muziek:
Toshiaki Tsushima
Jaar:
1990
Alt. titels:
Paucity of Flying Dreams, A
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Reageer