Verenigde Staten 1990. Komedie van Gino Tanasescu. Met o.a. Mary Tyler Moore, Jonathon Brandmeier, Kelly Curtis, Andy Hirsch en Joseph Bologna.

VPRO Cinema

Een zwarte komedie rond de familie Schloss, die steenrijk geworden is aan een handschoenenfabriek. Als pa Schloss (Tony Curtis in een klein, maar aanstekelijk rolletje) de traditionele kalkoen op Thanksgiving aansnijdt, krijgt hij een hartaanval en overlijdt. Behalve zijn butler treurt eigenlijk niemand om hem. Weduwe Paula Schloss (Moore) is niet opgewassen tegen de nieuwe situatie en haar kinderen: de jongste, stotteraar Michael (Hirsch) denkt alleen maar aan het feit dat hij nog honger heeft, nietsnut Randy (Brandmeier) is verslaafd aan het gokken en neemt spelers mee naar huis, dochter Barbara (Kelly Curtis), is schrijfster en feministe en verpest de sfeer met een lesbische vriendin. Moeder Paula zoekt troost in een liefdesavontuurtje. Geschreven door Steve Zacharias en Jeff Buhai. Ook bekend als The Good Family.

credits

Regie:
Gino Tanasescu
Cast:
Mary Tyler Moore, Jonathon Brandmeier, Kelly Curtis, Andy Hirsch, Joseph Bologna, Tony Curtis, Sonny Bono, Morton Downey jr, James Karen
Scenario:
Steve Zacharias, Jeff Buhai
Productie:
Marvin Miller
Camera:
Frederick Moore
Muziek:
Tom Hensley, Alan E. Lindgren
Montage:
Seth Flaum
Jaar:
1990
Alt. titels:
The Good Family
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Thanksgiving Day (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken