Verenigde Staten/Joegoslavi00EB 1962. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Tony Curtis, Yul Brynner, Christine Kaufmann, Sam Wanamaker en Brad Dexter.

VPRO Cinema

Brynner is aanvoerder der Kozakken, die heilig gezworen heeft dat een goede Pool, een dode Pool is. Als het leven van zijn zoon Curtis door een jonge Poolse schone (Kaufmann) gered wordt en hij verliefd wordt op haar, is Brynner consequent: hij moet hem doden als verrader. Deze prent volgt de traditie van de Italiaanse spektakelfilms, inclusief de bordkartonnen decors, maar is opgenomen in Argentinië door Joe MacDonald. Gesitueerd in de Oekraïne in de 16e eeuw. Al eerder gefilmd in 1936 in Frankrijk als TARASS BOULBA en in 1939 in Engeland als THE REBEL SON. Scenario van Waldo Salt en Karl Tunberg vrij bewerkt naar de roman van Nikolai Gogol. Camerawerk van Joseph MacDonald. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
J. Lee Thompson
Cast:
Tony Curtis, Yul Brynner, Christine Kaufmann, Sam Wanamaker, Brad Dexter, Guy Rolfe, George Macready, Ilka Windish, Vladimir Sokoloff, Vladimir Irman, Daniel Ocko, Perry Lopez
Scenario:
Waldo Salt, Karl Tunberg
Productie:
Harold Hecht
Camera:
Joseph MacDonald
Muziek:
Franz Waxman
Montage:
Folmar Blangsted, Gene Milford, William Reynolds, Eda Warren
Schrijver:
Nikolai Gogol
Jaar:
1962
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Spektakel
Landen:
Verenigde Staten, Joegoslavi00EB

op televisie
0 uitzendingen

Taras Bulba (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken