Le Triple mort du troisième personnage

1980, Helvio Soto, 95 minuten

Frankrijk/België/Spanje 1980. Thriller van Helvio Soto. Met o.a. José Sacristan, Brigitte Fossey, André Dussollier, Patricia Guzman en Rafael Anglada.

VPRO Cinema

Een Latijnsamerikaanse journalist wordt met andere politieke gevangenen het land uitgezet. In Europa schrijft hij een boek over hun hechtenis. Na publikatie merkt hij dat de overleden celgenoten beschikten over compromitterend feitenmateriaal voor de financiële overheid; de overdracht daarvan zou de journalist en zijn makker in levensgevaar kunnen brengen. Deze film van een uitgeweken Chileen weet in zijn vorm de puzzelstructuur van het scenario onvoldoende goed te maken zodat de wezenlijke probleemstelling in de eerste helft van de film verloren dreigt te gaan in de artistieke vraag: wat is fictie en wat is realiteit? Als de stukken geleidelijk aan in elkaar schuiven krijgt de film tenslotte wèl zijn indringende werking.

credits

Regie:
Helvio Soto
Cast:
José Sacristan, Brigitte Fossey, André Dussollier, Patricia Guzman, Rafael Anglada, Marcel Dossigne, Michel Lechat, Olivier Massange
Muziek:
Juan José Mosalini
Jaar:
1980
Alt. titels:
Triple mort du troisième personnage, Le
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Politieke film
Landen:
Frankrijk, België, Spanje


op televisie
0 uitzendingen

Reageer