Duitsland 1991. Familiefilm van Karl Heinz Lotz en Karl-Heinz Lotz. Met o.a. Maria Ferrens, Peter Raasch, Rolf Schill, Klaus Pönitz en Werner Godemann.

VPRO Cinema

Het Mozartjaar (vanwege de tweehonderdste sterfdag van de componist) moest ook zijn jeugdfilm hebben! Daar zorgde deze regisseur voor, afkomstig uit het vroegere DDR, bekend van verschillende films voor jongeren, w.o. R[KA3]UCKW[KA3]ARTSLAUFEN KANN ICH AUCH (1989) en JUNGE LEUTE IN DER STADT (1985). De film speelt in het dorp Hartau, in de buurt van het slot K[KA3]onigstein in Saksen. In het weeshuis van de pastoor maken kinderen veel muziek en zij gaan een weddenschap aan met de keurvorst, dat zij beter spelen dan de Staats- en Hofkapel van Dresden. Zij willen een stuk van Mozart spelen, maar een deel van de muziek ontbreekt. De pittige Trine gaat op zoek naar Mozart en beleeft daarbij heel wat avonturen. Een verrassende, fantastische, muzikale film voor de jonge (Mozart- )muziekliefhebber. Wolf Müller schreef samen met regisseur Lotz het scenario. Het camerawerk is van Claus Neumann.

credits

Regie:
Karl Heinz Lotz, Karl-Heinz Lotz
Cast:
Maria Ferrens, Peter Raasch, Rolf Schill, Klaus Pönitz, Werner Godemann, Theo Adam, Wilfried Loll, Gisela Kolbe, Judith Mahro, Peter Dommisch
Camera:
Claus Neumann
Muziek:
Andreas Aigmüller, Wolfgang Amadeus Mozart
Jaar:
1991
Genres:
Familiefilm, Musical, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Trillertrine (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken