Un Trem para as estrelas

1987, Carlos Diegues, 103 minuten

Frankrijk/Brazilië 1987. Avonturenfilm van Carlos Diegues. Met o.a. Guilherme Fontes, Milton Conçalves, Taumaturgo Ferreira, Anna Beatriz Wiltgen en Zé Trindade.

VPRO Cinema

De jonge saxofonist Vinicius woont in een huurkazerne in een voorstad van Rio en zoekt in de 'favella's' naar zijn verdwenen verloofde Nicinha. Met behulp van een detective vindt hij haar uiteindelijk maar zij verlaat hem. Het gaat in deze film om de zoektocht, gedurende welke hij een massa uiteenlopende personen ontmoet op al even contrastrijke plaatsen. Het resultaat is een barokke en flamboyante schets van de wereld van deze megapool, gezien door een filmdichter. Deze film, die om beurten een musical, een melodrama en een politiefilm is, neemt het niet zo nauw met de alledaagse werkelijkheid, door hem vast te leggen als een mooie droom. De film bleef vrijwel onopgemerkt bij het Filmfestival in Cannes in 1987, hoewel het scenario acceptabel is en de regie redelijk.

credits

Regie:
Carlos Diegues
Cast:
Guilherme Fontes, Milton Conçalves, Taumaturgo Ferreira, Anna Beatriz Wiltgen, Zé Trindade, Miriam Pires, Tania Boscoli, Flavio Santiago, José Wilker, Daniel Filho, Betty Prado
Muziek:
Gilberto Gil
Jaar:
1987
Alt. titels:
Trem para as estrelas, Un, Rio Zone
Genres:
Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Kroniek, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Brazilië


op televisie
0 uitzendingen

Un Trem para as estrelas (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer