Italië/Frankrijk/Griekenland 1988. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Michalis Zeke, Tania Paleologou, Stratos Tzorzoglou, Eva Kotamanidou en Aliki Giorgioglou.

VPRO Cinema

De vijf-jarige Alexandros (Zeke) en de elf-jarige Voula hebben een onbekende vader, maar hun moeder verzint er een die in het verre Duitsland woont. De kinderen besluiten hem te gaan zoeken en maken een eindeloze reis. Onderweg maken ze kennis met het rondtrekkend toneelgezelschap van Giorgioglou. Ze reizen een eindje mee tot de kust en daarna gaan ze liften en Paleologou wordt door een vrachtwagenchauffeur verkracht. In feite is het een imaginaire reis, hetgeen de kijker al snel duidelijk wordt, door de overvloed aan droombeelden. De film heeft een zeer complexe structuur. In dit poëtische werk blijken Griekse mythen en universele begrippen hun waarde behouden te hebben in de moderne maatschappij. Scenario van Tonino Guerra, Thanassis Valtinos en regisseur Angelopoulos. Camerawerk van Giorgis Arvanitis.

credits

Regie:
Theodoros Angelopoulos
Cast:
Michalis Zeke, Tania Paleologou, Stratos Tzorzoglou, Eva Kotamanidou, Aliki Giorgioglou, Vassilis Kolovos, Dimitris Kaberidis, Stratos Giorgioglou, Michales Zeke
Scenario:
Tonino Guerra
Camera:
Giorgos Arvanitis
Muziek:
Eleni Karaindrou
Jaar:
1988
Alt. titels:
Paysage dans le brouilard
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Road-movie
Landen:
Italië, Frankrijk, Griekenland


op televisie
0 uitzendingen

Topio stin omichli (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken