Italië/Spanje 1964. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert, José Luis Lopez Vasquez en Ángel Álvarez.

VPRO Cinema

Jos[KA1]se Luis Rodriguez (Manfredi), een jonge begrafenisondernemer is getrouwd met Carmen (Penella), de dochter van de Spaanse staatsbeul Amadeo (Isbert), die na zijn pensionering zijn dienstwoning zal verliezen en daarom zijn schoonzoon overhaalt hem op te volgen als beul, met de geruststelling dat er op het laatste moment toch altijd gratie wordt verleend. Ondanks al zijn tegenstribbelingen moet de schoonzoon toch een keer het schavot bedienen. De scenario- inbreng van Rafael Azcona geeft venijnige impulsen aan het werk van de tot dan toe milde satiricus Berlanga, die in zwarte humor opmerkelijke resultaten bereikt, maar achterblijft bij Azcona`s vaste filmpartner Marco Ferreri. Door co-productie met Itali[KA3]e kon de film zich onttrekken aan Franco`s censuur. De film ging er in premi[KA2]ere (in 1963), maar kwam pas uit in Spanje op 17 februari 1964. Het scenario is van Rafael Azcona, Ennio Flaiono en regisseur Berlanga. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli. Wstrex Recording System.

credits

Regie:
Luís Garcia Berlanga
Cast:
Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert, José Luis Lopez Vasquez, Ángel Álvarez, Guido Alberti, Maria Luisa Ponte, Félix Fernández, Alfredo Landa
Scenario:
Rafael Azcona
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Aldofo Waitzman, Miguel Asins Arbó
Jaar:
1964
Alt. titels:
Verdugo, El, La ballata del boia, Ballata del boia, La, Not on Your Life
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Zwarte komedie
Landen:
Italië, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

El Verdugo (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken